Nätverkande grillkväll på Spinnet

I Spinnets lokaler i Habo rivstartade Qulide höstens aktiviteter med grillkväll där över 20 deltagare hade hörsammat inbjudan. Kvällen började med en djupare presentation av några företag.

Widahls i Habo  Slaktarn i GubbhulanMuurikka

Åke Klein, Slaktarn i Gubbhulan, grillade sin goda rökta fläskfilé. Berättade om sitt slakteri, där han styckar och röker allt från nötkött till vilt. Gun Lennartsson, Widahls Port- & Villamiljö, gjorde mat på Muurikka en jättestor stekhäll, som också säljs/hyrs ut. Gun berättade vad man kan laga på en Muurikka samt övriga stekhällar och tillbehör som finns i sortimentet.

Slaktarn i Gubbhulan Spinnet i Habo Spinnet i Habo
Spinnet Qulide Qulide

Under kvällen berättade Karin Lane om sin väg, från att ha bott i London och jobbat mestadels inom sjukvården, till att flytta till Sverige och söka jobb här. En intressant historia som slutade med start av ett engelskinspirerat mysigt café i Spinnets lokaler, Tatuerade Älgen. Efter att ha ätit gott fick alla presentera sig och berätta om sin verksamhet och vad man jobbar med. Det minglades och visitkort bytte ägare.

Som avslutning på kvällen presenterades kommande aktiviteter där nästa besök är den 25 september hos Ellen Nystedt på Husky Tur och Natur.  Ellen fick Årets Turismpris 2013. Flera passade på att bli medlemmar i Qulide, ett kvinnligt nätverk med bland annat inspirerande föreläsningar, utbildningsdagar och aktiviteter.

Qulide Grillkväll Gubbhulan